Habemus boekenwinkel

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 22:30

Een dag na mijn verjaardag kreeg ik plots de ingeving: ik wil een boekenwinkel. Met blinddateboeken. In een tof pakketje. Zo eentje waarvoor je de hele dag aan het raam blijft zitten, zodat de postbode je zeker niet vergeet.

 

Wat volgde was een maand van zoeken. Een webshop openen, hoe doe je dat? Waar koop je boeken? Welke hemelse geneugten stop ik mee in de boxen? Koop je dozen in een dozenwinkel? 

 

Ijken en vergelijken 

 

Wekenlang ging ik wikken en wegen. Zoeken. Speuren. Mijn man noemt mij soms al lachend de-vrouw-met-honderd-en-een-tabbladen. Want ja, dat kan ik, tientallen tabbladen open klikken tot ik precies vind wat ik zoek. Het doel van mijn recente queeste? De hond met drie koppen. (Pluisje klonk maar weinig imposant)

 

1. Een goede selectie

 

Eerlijk: ik had het onderschat. Bookstagrammers, ik kijk naar jullie. Boeken vinden die jullie nog niet gelezen hebben, is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Met een klein hartje scrollde ik door jullie indrukwekkende #shelfies, met een boek in mijn achterhoofd en mijn vingers gekruist. Hopend dat ik mijn ideeën niet één voor één in jullie imposante boekenkasten zou terugvinden.

 

Mijn doel: elke maand een tiental prachtige boeken in een brede waaier aan genres voor elke lezer, waarvan ik telkens één of twee boeken zoek waarvan ik vrij zeker ben dat ook jullie boekenverslinders ze (nog) niet kennen. 

 

2. Duurzaamheid

 

Ik wil extra aandacht besteden aan duurzaamheid. Af en toe zal ik hier de bal misslaan, dat weet ik nu al, maar ik doe mijn best. Hoe? Wel...

 

- Alles wordt verzonden in kartonnen dozen die met recycleerbare papiertape worden vastgeplakt

- Ik probeer mijn pakketjes te bundelen en zo een stukje van de leverroute te beperken

- Al mijn drukwerk wordt gedrukt op gerecycleerd papier

- De stickers worden geprint op papier van suikerriet

- Waar mogelijk gebruik ik inkt op basis van soja

- Voor mijn goodies werk ik zoveel mogelijk samen met Europese producenten. Ik wil in de toekomst ook sterk inzetten op samenwerkingen met Belgische merken

- Ik probeer de nadruk te leggen op organische en/of vegan goodies

 

3. Leuke goodies

 

Over die goodies dus. Ik wil boekenboxen verkopen die je dag maken. Een leuke boekenwijzer hoort daarbij, maar het mag iets meer zijn. Iets leuk. Iets lekkers. Of allebei. Mijn honderd-en-een tabs en ik hebben het internet afgeschuimd naar dingen die leuk zijn om te krijgen. En elke maand komen er nieuwe goodies in het aanbod. Zo krijg je nooit twee keer hetzelfde in je boekenbox. Tenzij je dat net wil natuurlijk! Zin in? Ik alvast wel. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.